10 Nisan 2015 Cuma

Örümcek Adam’ın animatöründen ilk sergi

Dünyaca ünlü dijital oyun platformu Zynga'nın şef animatörü Kaan Kayımoğlu’nun ilk sergisi 'My People/Benim İnsanlarım' 11 Nisan'da Kadıköy'deki Galeri Diani'de açılıyor.

Ünlü sanat ve tasarım okulu Savannah'tan mezun olan Kayımoğlu, Aslan Kral, Kayıp Balık Nemo, Örümcek Adam, meraklılarının yakından tanıdığı Doom 3, Tony Hawk gibi birçok oyunun baş animatörü olarak görev yaptı. Sanatçı, sergisi için "Animasyon sanatçısı olmam plastik sanatlara uzak olduğumu asla düşündürtmemeli. Örneğin renkli çalışmalarımı hep tuval ve suluboya üzerine yapıyorum. Bedri Rahmi Eyüboğlu hayranıyım." diyor. Sergi, 2 Mayıs'a kadar görülebilir. (www.galeridiani.com)

Kaan Kayımoğlu kimdir?

1972 Ankara doğumlu Kaan Kayımoğlu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film Ana Bilim Dalı'ndan mezun olduktan sonra aynı bölümde 4 yıla yakın araştırma ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çizgi film tasarımı, karakter geliştirme, sinematografi, senaryo yazımı gibi derslerin eğitimini verdi. Aynı üniversiteye bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans dersleri aldı. Amerika'da, Savannah College of Art and Design okulundan aldığı bursla “Computer Art, 3D Animation” üzerine MFA yaptı. Amerika'daki Activision, Planet Moon Studios, Bigpoint, Inc., Buck.tv, GREE, Zynga gibi önde gelen video oyun şirketlerinin bünyelerinde, Pixar, Dreamworks, Disney, ID software, Marvel gibi kuruluşların 30'a yakın video oyununda Şef Animator olarak çalıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder