4 Nisan 2015 Cumartesi

81 ilde aynı anda kitap okudular

Bu yıl 29 Mart-5 Nisan arasında kutlanan 51. Kütüphaneler Haftası nedeniyle dün 81 ilde aynı anda kitap okundu.

‘Barış İçin Kitap Okuyoruz’ sloganıyla yola çıkılan ve saat 12.30 ile 13.00 arasında düzenlenen etkinlik, küçük büyük herkesi bir araya getirdi. Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından 4.sü düzenlenen kitap okuma şenliğinde bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı anısına “Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler” kapsamında “dünya barışına” dikkat çekildi. İstanbul’da, Sultanahmet Meydanı’nda yapılan kitap okuma etkinliğine bölgedeki okullardan gelen 700 öğrenci ile İstanbul Üniversitesi’nden 150 öğrenci ve çeşitli kütüphanelerden katılan 50 kütüphaneci birlikte kitap okudu. Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, okuma alışkanlığı konusunda farkındalık meydana getirmek için yapılan etkinlikte, okuyucular banklarda, çimenlerde ve taşların üzerinde oturarak kitap okudu.

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri, “Nitelikli kütüphaneler, okuyan toplum, aydınlaşmış bir Türkiye” diyerek kütüphanecilerin bayramında böyle bir etkinliğin Türkiye’ye ışık saçmasını dilediğini belirtti. İleri, “Burada yaktığımız kıvılcım tüm Türkiye’ye yayılsın. Yeni kütüphaneler açılarak, kitaplar alınsın.” dedi. İleri, 81 ilde ‘Kitap Okuyoruz’ etkinliğini Türk Kütüphanecileri Derneği, Okul Kütüphanecileri Derneği, Yayıncılar Birliği ve çeşitli yayınevlerinin desteği ile başlattıklarını ifade etti. Ülkemizdeki okuma ve kütüphaneleri kullanma oranlarına, yerel ve merkezî; iktidarların kütüphanelere olan ilgilerinin azlığına farkındalık çekmek istediklerini belirten İleri, bu oranı artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Program, Sultanahmet’e gelen yerli ve yabancı turistlerin de dikkatini çekti. Kitaplarını yanlarında getiren öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte kitap okuduktan sonra okullarına geri döndü. Etkinlik, öğrencilere yeni kitaplar verilmesi ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder