7 Nisan 2015 Salı

Afyon-Prag arası, klasik müzik zamanı

Bu yıl on dördüncü kez yapılacak olan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali 7-13 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

Bu yıl yalnızca yabancı sanatçıların katılımıyla uluslararası kimliğini vurgulayacak olan festivalde Çek oda müziği sanatçıları dikkat çekiyor. Festivalin bir diğer önemli özelliği de okul konserlerine ağırlık verilmesi. Çek müzisyenler köy ve ilçe okullarında neredeyse her sınıfta konserler verecek. Böylece Afyon-Prag arasındaki müzik dostluğu bu seneki konserlerle onuncu yılına gelmiş olacak.

Genel sanat yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in yaptığı festivalin açılış konserini 7 Nisan Salı günü, tarihi Ali Çetinkaya Tren Garı’nda, Çek oda müziği topluluğu Fama Q ile Belfiato Beşlisi verecek. Festivale 2007’de de katılan Fama Q, bu kez kısmen farklı bir kadroyla sahnede olacak.

Festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da akşam konserleri ve okul konserlerinin yanı sıra sanat ve kültür söyleşileri, atölye çalışmaları, sergiler gibi etkinlikler yer alacak. Okul söyleşileri bölümünde Türkiye’nin önde gelen kültür sanat insanları Afyonkarahisar’da ağırlanacak. Katılımcılar arasında Berlin Türk Filmleri Festivali yönetmeni Selçuk Sazak, çocuk edebiyatı ustası Yalvaç Ural, fotoğraf sanatçıları Sabit Kalfagil ve Gültekin Çizgen, oyuncu Nejat Birecik, oyuncu ve taş plak uzmanı Cemal Ünlü, orkestra şefi Orhan Şallıel ve yayınevi yöneticisi Raşit Çavaş olacak. Festivalde ayrıca Yavuz Özkan’ın ‘İstanbul’da Aşk’ adlı belgeseli gösterilecek. Ali Çetinkaya Tren Garı’nda açılacak Devrim Erbil Resim Sergisi de festival sonuna kadar izlenebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder